groep 7/8

/groep 7/8
­

Op Voeten en Fietsen (verkeer)

,

In het lesmateriaal komt gedurende het schooljaar een breed scala aan belangrijke onderwerpen aan bod. Aan welke eisen moet een fiets voldoen? Hoe kunnen kinderen zich het beste gedragen in alledaagse maar ook in bijzondere verkeerssituaties? Hoe moet jij je gedrag aanpassen aan weersgesteldheden? Hoe maak je een bewuste vervoerskeuze? Hoe zit dat nu met al die 'pijlen-borden' en voorrangsafspraken? Aan het eind van het schooljaar hebben de leerlingen antwoord gekregen op al deze elementaire vragen rond verkeer en verkeersveiligheid.

Jeugd Verkeers Krant (verkeer)

Actueel De bladen van de Verkeerseducatielijn Veilig Verkeer Nederland worden elk jaar vernieuwd en zijn daarmee altijd actueel. Vernieuwingen op het gebied van verkeersregelgeving en verkeersveiligheid vindt u direct terug in het materiaal. Ook vernieuwingen binnen het onderwijs kunnen we ieder jaar meenemen. Maar ook de uitstraling als geheel is altijd eigentijds, omdat jaarlijks nieuw fotomateriaal gebruikt wordt. Humor en pit Saai is het materiaal nooit. Voor iedere leeftijdsgroep is er een aparte illustrator, die de stof met een flinke dosis humor en pit presenteert. En dat wordt bijzonder gewaardeerd door de leerlingen. Bij verkeersonderwijs is het van levensbelang dat kinderen de lesstof ook daadwerkelijk oppikken. En dat leerkrachten het educatiemateriaal gemakkelijk kunnen inpassen in hun drukke programma. Met bijna 60 jaar ervaring op het gebied van verkeerseducatie weten we wat de meest effectieve aanpak is.

Bubbles (Engels)

Door het volgen van de belevenissen van een leeftijdsgenoot leren de kinderen spelenderwijs de eerste beginselen van de Engelse taal.