groep 6/7 (2013/2014)

/groep 6/7 (2013/2014)
­

Maandsluiting groep 6/7

Op vrijdag 6 juni verzorgde groep 6/7 de laatste maandsluiting van dit schooljaar. Het thema was "Weet je nog wel oudje". De kinderen namen het publiek mee terug  in de tijd... naar 2014!! Ze waren tenslotte zelf in het jaar 2084!! Zelf  al de 80 gepasseerd en vol herinnering aan .... 2014!!. Aan de reacties van het publiek te horen een geslaagd optreden.  

Handbalclinic Quintus

Op dinsdag 25 maart verzorgde Rob Wentink van handbalvereniging Quintus voor alle groepen een handbalclinic. De kinderen kregen van Rob uitleg over de verschillende handbaltechnieken en konden er zelf actief mee aan de slag. Tot slot werden er nog een aantal handbalwedstrijden gespeeld. Eem geslaagde handbalclinic waarvoor onze dank aan Rob Wentink!!

Groep 6/7 viert verjaardag van meester André

Vrijdag waren de kinderen van groep 6/7 al in een vervroegde carnavalsstemming! De reden was niet het carnaval, maar de verjaardag van meester André. Nadat de meester was toegezongen in de hal zette het feest zich voort in de klas. De kinderen lieten aan de meester hun zelfbedachte stukjes zien. De cadeautjes werden eerst gezocht door de meester en vervolgens uitgepakt Na de pauze werd er een spelcircuit gespeeld. Een gezellige dag voor zowel de meester als ook de kinderen van groep 6/7!  

Kerst 2013

Sint was de deur nog niet uit of daar stond de kerstboom alweer te pronken in het lokaal van groep 6/7.  In de weken daarna zijn we druk in de weer geweest met alles wat met de kerstviering te maken heeft. We hebben geknutseld en traditiegetrouw ook een kerststukje gemaakt. In ons nieuwe gebouw kan dit vanaf nu ook mooi in de tussenruimte. Met hulp van een aantal moeders hebben we er weer prachtstukjes van gemaakt die tijdens het kerstdiner het buffet extra feestelijk hebben versierd. De kerstviering op de laatste donderdagavond voor de kerstvakantie was het sluitstuk van de drukke decembermaand. Met onze dank aan de vele ouders die er ook dit jaar weer een 4 sterrenbuffet van hebben gemaakt. Het heeft ons allemaal heerlijk gesmaakt. Met een toast op een -  hopelijk voor ons allemaal -  zeer voorspoedig 2014 hebben we de avond afgesloten.  

Golfclinic

Op donderdag 14 november waren de kinderen en een 7 tal ouders van groep 6/7 uitgenodigd om deel te nemen aan een golfclinic op golfbaan 't Zelle. Terwijl de regen de hele middag over ons heen spoelde werden de eerste beginselen van de golfsport uitgelegd. Onder begeleiding van Marco en Richard ( twee "golfpro's" van de golfclub) leerde we afslaan en putten. Ondanks de hevige regenval hebben alle kinderen een prima middag gehad.

Surprises in groep 6/7

Donderdagochtend 5 december - nadat we allemaal de Sint en zijn twee Pieten hadden verwelkomd op het schoolplein - zaten alle kinderen én de meester vol verwachting in de kring. We waren allemaal benieuwd : Wie heeft er iets voor mij gemaakt? Eerst werden  alle gedichten voorgedragen en daarna de surprises bewonderd en .... uitgepakt.

Opening van de school

Op woensdag 16 oktober was het dan EINDELIJK zover. We konden naar de nieuwe school. We hadden al wel een keer gekeken maar nu was het dan echt naar onze nieuwe klas!!  Voordat we naar binnen gingen eerst even samen proosten en dan ..... naar binnen!!!

Naar Sportcentrum Aerofitt

Dinsdag 24 september zijn de kinderen van groep 6/7 een ochtend "onder handen genomen" door de sportinstructeurs van sportcentrum Aerofitt. Een half uur Zumba4kids waarbij ook de jongens lieten zien over veel danstalent te beschikken. Vervolgens een half uur FunXtion voor kids. Hierbij gingen de kinderen in kleine groepjes aan de slag. Er werd o.a. gebokst, touwtje gesprongen, met lichte gewichten gewerkt.  Een intensieve ochtend waarvoor we de medewerkers van sportcentrum Aerofiit hartelijk willen bedanken!!