Kanjertraining
groep 1/8
Het belangrijkste doel van de Kanjertraining is dat een kind positief over zichzelf en de ander leert denken. Als gevolg hiervan heeft het kind minder last van sociale stress. Ook op langere termijn is dit effect merkbaar.
I-Blocks
groep 1/2
i-blocks maakt taal en rekenen tastbaar. Door de unieke combinatie van zien, doen en horen leren kinderen op een stimulerende en intuïtieve manier klanken te herkennen, woorden te maken, te lezen en tellen. Ingebouwde zelfcontrole i-blocks bestaat uit een basisstation waarin een boekje wordt geschoven en een interactieve blokkenset. Elk kind kan direct zelfstandig aan de slag met de i-blocks. Kinderen vormen zelf woorden door letterblokken in een basisstation te plaatsen. Zodra een letter wordt neergelegd wordt de klank van de letter fonetisch uitgesproken. Liggen alle letters op de juiste plek, wordt ook het hele woord uitgesproken en wordt dit aangegeven d.m.v. groene lampjes. Direct gesproken feedback stimuleert het kind de volgende uitdaging met vertrouwen aan te gaan.
Op Voeten en Fietsen (verkeer)
groep 5/6, groep 7/8
In het lesmateriaal komt gedurende het schooljaar een breed scala aan belangrijke onderwerpen aan bod. Aan welke eisen moet een fiets voldoen? Hoe kunnen kinderen zich het beste gedragen in alledaagse maar ook in bijzondere verkeerssituaties? Hoe moet jij je gedrag aanpassen aan weersgesteldheden? Hoe maak je een bewuste vervoerskeuze? Hoe zit dat nu met al die 'pijlen-borden' en voorrangsafspraken? Aan het eind van het schooljaar hebben de leerlingen antwoord gekregen op al deze elementaire vragen rond verkeer en verkeersveiligheid.
Jeugd Verkeers Krant (verkeer)
groep 7/8
Actueel De bladen van de Verkeerseducatielijn Veilig Verkeer Nederland worden elk jaar vernieuwd en zijn daarmee altijd actueel. Vernieuwingen op het gebied van verkeersregelgeving en verkeersveiligheid vindt u direct terug in het materiaal. Ook vernieuwingen binnen het onderwijs kunnen we ieder jaar meenemen. Maar ook de uitstraling als geheel is altijd eigentijds, omdat jaarlijks nieuw fotomateriaal gebruikt wordt. Humor en pit Saai is het materiaal nooit. Voor iedere leeftijdsgroep is er een aparte illustrator, die de stof met een flinke dosis humor en pit presenteert. En dat wordt bijzonder gewaardeerd door de leerlingen. Bij verkeersonderwijs is het van levensbelang dat kinderen de lesstof ook daadwerkelijk oppikken. En dat leerkrachten het educatiemateriaal gemakkelijk kunnen inpassen in hun drukke programma. Met bijna 60 jaar ervaring op het gebied van verkeerseducatie weten we wat de meest effectieve aanpak is.
Overal tekst
groep 5/8
Overal tekst! is de methode begrijpend lezen voor het basisonderwijs die het meest gericht is op transfer. Met behulp van gevarieerde en actuele teksten uit hun eigen leefwereld ontdekken kinderen dat wat ze bij begrijpend lezen leren, overál kunnen toepassen: óók bij de andere lessen. Dit werkt motiverend en zorgt voor sneller tekstbegrip.
Toetsen CITO Leerling volg systeem.
groep 1/8
In alle groepen worden de kinderen op een aantal momenten in het schooljaar op reken-, taal-,en leesgebied, sociaal emotionele ontwikkeling en sociale vaardigheden getoetst.
Computeronderwijs
groep 1/8
De school beschikt over een uitgebreid computernetwerk. In het netwerk draaien educatieve programma’s. In alle groepen kan gebruik gemaakt worden van internet en e-mail.
Nederlands als tweede taal.
groep 1/2
Voor het aanleren van de Nederlandse taal aan leerlingen van buitenlandse afkomst. Bij de taalmethode "Taal Actief" is een leerlijn NT 2. Deze leerlijn is ontwikkeld voor de groepen 3 t/m 8.
Nederlands als tweede taal.
groep 1/2
Voor het aanleren van de Nederlandse taal aan leerlingen van buitenlandse afkomst.
Moet je doen (Expressie)
groep 1/8
Deze methode bestaat uit 5 onderdelen : dans,drama,muziek,tekenen en handvaardigheid.
Bewegingsonderwijs
groep 1/8
Lessen uit de map BIOS ( =Bewegen In Onderwijs en Sport). Alle groepen hebben een bewegingsmap in de klas met daarin per les een aantal leskaarten. Hierop staan foto's van de bewegingssituaties afgebeeld. Er is een duidelijke opbouw wat moeilijkheid en aanbod betreft vanaf groep 1 t/m 8. In de zomermaanden krijgen de groepen 4 t/m 8 een keer in de week zwemles van bevoegde zweminstructeurs op zwembad 't Elderink in Hengelo.
Pennenstreken (Schrijven)
groep 2/8
In groep 2 worden vooral motorische oefeningen aangeboden. Het leren van de schrijfletters (groep 3) en de hoofdletters (groep 4) wordt gevolgd door een gevarieerd aanbod in schrijfoefeningen in de hogere groepen.
Bubbles (Engels)
groep 7/8
Door het volgen van de belevenissen van een leeftijdsgenoot leren de kinderen spelenderwijs de eerste beginselen van de Engelse taal.
Klaar….over! (Verkeer)
groep 3/8
De kinderen leren omgaan met de dagelijkse verkeerspraktijk. In groep acht volgt dan het verkeersexamen.
Bij de tijd (Geschiedenis)
groep 5/8
In Bij de tijd wordt elk tijdvak meerdere keren behandeld. Zo wordt de kennis die in eerdere jaren is opgedaan, nog eens opgehaald en verder uitgebouwd. Bij de tijd is gericht op de geleidelijke ontwikkeling van het tijdsbesef (groep 3 en 4) en het historisch besef (groep 5 t/m 8). De methode biedt de kinderen een degelijk inzicht, waarmee de geschiedenis voor hen begrijpelijk én aantrekkelijk wordt. Bij de tijd biedt voor mogelijkheden voor zelfstandig werken. Speciaal voor Bij de tijd heeft de Citogroep toetsen gemaakt. Deze zijn door Malmberg aangepast aan de nieuwe tijdvakindeling in de methode.
Een wereld van verschil (Aardrijkskunde)
groep 5/8
Een wereld van verschil heeft een thematisch-concentrische opbouw. De acht thema's (lesblokken) komen ieder leerjaar in dezelfde volgorde terug. Elk jaar vindt een verdieping plaats op basis van de kennis die in de voorgaande leerjaren is opgedaan. Een belangrijk voordeel van dit "schelpenmodel" is, dat de aangeboden leerstof per groep een duidelijke eenheid vormt.
Leefwereld (Natuur)
groep 5/8
Methode maakt gebruik van thema’s. In elke thema zitten veel doe-activiteiten. Daarnaast volgt de school veel natuurprojecten via het NME te Doetinchem.
Wereld in getallen (rekenen)
groep 1/8
Kinderen leren goed rekenen met De wereld in getallen. Daar staat de rekenmethode voor groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs al jaren om bekend. En dit blijkt ook uit de Periodieke Peiling OnderwijsNiveau (PPON) 2013. De methode is opgebouwd volgens de beproefde dakpanconstructie: oriëntatie, begripsvorming, oefenen en automatiseren. Hiermee geeft u elk kind gegarandeerd een goede rekenbasis!
Taal Actief / Goed Gelezen
groep 4/8
Taal actief (taalmethode) Goed Gelezen (begrijpend- en studerend lezen)
Groepsbibliotheek
groep 3/8
In alle groepen staat een leeskast met daarin een rijk assortiment aan leesboeken. Deze kasten worden vrijwel elk jaar aangevuld met de meest recente leesboeken. Kinderen kunnen uit de kast een "eigen leesboek" pakken om hierin te lezen. In de bovenbouwgroepen worden regelmatig boekbesprekingen gehouden waarin kinderen over een - door hen zelf gekozen én gelezen boek - vertellen.
Estafette
groep 3/8
Technisch lezen is een vak apart. Een goede technische leesvaardigheid is immers een van de basisvoorwaarden om begrijpend en studerend lezen goed onder de knie te krijgen. Daarom is Estafette ontwikkeld; een zelfstandige module voor technisch lezen die naast elke methode voor begrijpend en studerend lezen ingezet kan worden. Met leerstofpakketten op het juiste niveau en de specifieke aanpak waar de leerling behoefte aan heeft, haalt elke leerling in zijn eigen tempo de eindstreep!
Map fonemisch bewustzijn
groep 1/2
Met deze werkmap oefenen we op een leuke en praktische manier het fonemisch bewustzijn van de kinderen. Het fonemisch bewustzijn, oftewel het bewustzijn van klanken in woorden, is in de kleutergroepen belangrijk en een voorwaarde voor de kinderen om goed te leren lezen.
BAS project
groep 1/2
Met dit materiaal wordt ook op de peuterspeelzaal gewerkt. In groep 1 en 2 wordt dit verder uitgebreid. Het is voornamelijk voor de taalontwikkeling. Ook is er een educatief computerprogramma bij.
Zelfstandig werkbord
groep 1/2
Door middel van dit planbord zien de kinderen wat hun taak/werk is tijdens het zelfstandig werken. Het zelfstandig werken houdt in, dat de kinderen zonder hulp van de leerkracht hun taak/werkje kunnen doen, zodat de leerkracht tijd heeft om een groepje kinderen extra te begeleiden met wat anders.
Schatkist met de muis (Rekenmodule)
groep 1/2
Software voor mondelinge taalontwikkeling, beginnende geletterdheid en beginnende gecijferdheid.
Schatkist met de muis (Taalmodule)
groep 1/2
Software voor woordenschat, mondelinge taal en beginnende geletterdheid.
Praatplaten
groep 1/2
Praatplaten worden gebruikt bij de methode Leefwereld (natuur). Ook bij taalactiviteiten BAS worden praatplaten gebruikt.